En samtale om bær og deres mange sundhedsfordele

Hvad er så særligt ved bær, at de kan danne grundlag for et nyt kosttilskud? Thomas Isbrandt er kemiker og ekspert i bærs mange sundhedsfordele. Her svarer han på otte hurtige spørgsmål om Selected Botanicals

Om Thomas Isbrandt: 32-årige Thomas Isbrandt er PhD i analytisk kemi og arbejder til daglig som R&D Director hos Selected Botanicals.

Hvad er særligt ved ribs og solbær?

Bær indeholder udover vitaminer og andre næringsstoffer også antioxidanter og stoffer kaldet polyfenoler. Polyfenoler er en enorm gruppe molekyler som findes i planter, og kan eksempelvis være anthocyaniner, som er de stoffer, der giver bærrene deres flotte farver. Ribs og specielt solbær har høje mænger af polyfenoler og indeholder desuden en unik gruppe af disse kaldet ribetriler.

Hvad er antioxidanter?

Mange bær indeholder høje niveauer af antioxidanter, for eksempel i form af vitaminer eller polyfenoler. Antioxidanter spiller en afgørende rolle, i at beskytte vores krop mod de skadelige virkninger af frie radikaler, ved at hjælpe med at eliminere dem og forhindre skade på vores celler. Frie radikaler associeres med en bred vifte af sygdomme, herunder kræft, hjertekarsygdomme og diabetes.

Hvad er polyfenoler?

Polyfenoler findes i alle planter og kan inddeles i forskellige grupper. Mange polyfenoler er desuden bioaktive, hvilket betyder at de f.eks. kan virke som antioxidanter, være antiinflammatoriske, eller moderere blodsukker, alt efter hvilke specifikke stoffer en given plante indeholder.

Hvad gør bær fra norden unikke? 

Det nordiske klima betyder noget helt særligt for dyrkningen af bær. Når vejret er køligere, vokser planterne langsomt, og det kan være med til, at øge indholdet, af de gode ting, vi gerne vil have i bærrene – som vitaminer og polyfenoler. Desuden, har vi god kontrol over dyrkningsbetingelser og jordkvaliteten.

Hvad er Ribetril A?

Ribetril A er ét ud af en gruppe unikke molekyler i ribs og solbær, som Asiros Nordic, firmaet bag Selected Botanicals, har opdaget og patenteret.

Hvilke sundhedsfordele er der ved Ribetril A?

Ribetril A er vist i videnskabelige forsøg, at kunne påvirke de processer i cellers mitokondrier, som er involveret i energiomdannelse, og har derfor forskellige gavnlige virkninger på kroppen – herunder en særlig øget stigning i energi og restitutionsevne.

Hvilke vitaminer er der i ribs og solbær?

Ribs og solbær indeholder blandt andet vitamin A, C og E.  Særligt solbær er rig på vitamin C, med et tre gange højere indhold end for eksempel citroner. Alle vitaminer er essentielle for, at kroppen fungerer. Vitamin C bidrager derudover til at opretholde immunforsvaret, og er nødvendig for at danne kollagen.

Hvad gør magnesium?

Magnesium er involveret i flere hundrede processer i kroppen. Det styrker knogler og tænder, opretholder normal muskelfunktion, og regulerer nervesystem, blodtryk og hjerterytme.

Derudover, bidrager magnesium også til energiproduktion, som også påvirkes af Ribetrilerne.

 

Flere artikler

Start din dag med et mættende morgenmåltid og skab det bedste udgangspunkt.

6. maj 2023

En hurtig morgenmad der leverer på både nydelse, næring og sundhed.

6. maj 2023

Er skyr en del af din morgenrutine, kan du med fordel tilsætte dit Selected Botanicals

10. maj 2022

Søg
Close this search box.